Search found 5 matches

by mbremm
Sun Aug 13, 2017 2:41 pm
Forum: Web Server
Topic: Idea for a quick php5/7 switch
Replies: 0
Views: 155

Idea for a quick php5/7 switch

Hello, many php5 applications are not ready yet to run on php7, so I needed a dual-php configuration on ubuntu 16.04 LTS. u16.04 ships with php7, and the version scheme has changed just a little: php5 is gone, php7 now is just php, and after adding php5 from ondrej/php that one is php5.6 Vesta is a ...
by mbremm
Fri Jan 06, 2017 9:46 pm
Forum: Web Server
Topic: Error: php-fpm start failed (update-rc.d: warning)
Replies: 0
Views: 455

Error: php-fpm start failed (update-rc.d: warning)

Hello again, when using the ( nginx + php-fpm ) config-settings from the website the install stops right after an update-rc.d warning (see last 2 lines below) after the following messages. I have about 5 servers running, that were installed successfully on the same server-image 3 months ago without ...
by mbremm
Sat Oct 22, 2016 8:33 am
Forum: Mail Server
Topic: All domains are showing server name in email
Replies: 3
Views: 660

Re: All domains are showing server name in email

mehargags, thanks for both of your replies. Return-Path "parameter" to be specific is easy, say <anja@primus-treppe.de> (user@domain) however, a fresh install of Vesta (without apache, dovecot and mail-tools) produces <jenniches@ymn1.ymx1.yamanu.net> (account@server), which is wrong. I do ...
by mbremm
Sat Oct 22, 2016 5:30 am
Forum: Mail Server
Topic: All domains are showing server name in email
Replies: 3
Views: 660

All domains are showing server name in email

Darn!
Server is sending mails now (exim only), but return-path and envelope both show the FQ server name instead of the domain. Why? I don't see it and running out of time.. Any help is appreciated. What's setting the actual return path? Thanks!!
by mbremm
Fri Oct 21, 2016 4:11 pm
Forum: Mail Server
Topic: Separated Email and Web server connection
Replies: 1
Views: 594

Separated Email and Web server connection

Hello all, maybe this has been posted, but I'm not seeing it: I have now separated web and mailserver, both running VestaCP (it's the best including this community, thanks btw). While I don't mind adding user accounts twice, HOW or WHERE excatly do I need to configure things for sending email from s...

Go to advanced search