Page 1 of 3

CentOS 7 Install issue

Posted: Thu Sep 14, 2017 2:40 am
by pipoy
Hi
Ive been playing with vesta for days now installed it a few times on a centos 7 without issues.
But suddenly today the installation does not continue

Here is the error

Code: Select all

Loaded plugins: fastestmirror
C7.0.1406-base                                                                                                                                                                                     | 3.6 kB  00:00:00
C7.0.1406-updates                                                                                                                                                                                  | 2.9 kB  00:00:00
C7.1.1503-base                                                                                                                                                                                     | 3.6 kB  00:00:00
C7.1.1503-updates                                                                                                                                                                                  | 3.4 kB  00:00:00
C7.2.1511-base                                                                                                                                                                                     | 3.6 kB  00:00:00
C7.2.1511-updates                                                                                                                                                                                  | 3.4 kB  00:00:00
http://vault.centos.org/7.3.1611/os/x86_64/repodata/repomd.xml: [Errno 14] HTTP Error 404 - Not Found
Trying other mirror.
To address this issue please refer to the below knowledge base article

https://access.redhat.com/articles/1320623

If above article doesn't help to resolve this issue please create a bug on https://bugs.centos.org/



 One of the configured repositories failed (CentOS-7.3.1611 - Base),
 and yum doesn't have enough cached data to continue. At this point the only
 safe thing yum can do is fail. There are a few ways to work "fix" this:

     1. Contact the upstream for the repository and get them to fix the problem.

     2. Reconfigure the baseurl/etc. for the repository, to point to a working
        upstream. This is most often useful if you are using a newer
        distribution release than is supported by the repository (and the
        packages for the previous distribution release still work).

     3. Run the command with the repository temporarily disabled
            yum --disablerepo=C7.3.1611-base ...

     4. Disable the repository permanently, so yum won't use it by default. Yum
        will then just ignore the repository until you permanently enable it
        again or use --enablerepo for temporary usage:

            yum-config-manager --disable C7.3.1611-base
        or
            subscription-manager repos --disable=C7.3.1611-base

     5. Configure the failing repository to be skipped, if it is unavailable.
        Note that yum will try to contact the repo. when it runs most commands,
        so will have to try and fail each time (and thus. yum will be be much
        slower). If it is a very temporary problem though, this is often a nice
        compromise:

            yum-config-manager --save --setopt=C7.3.1611-base.skip_if_unavailable=true

failure: repodata/repomd.xml from C7.3.1611-base: [Errno 256] No more mirrors to try.
http://vault.centos.org/7.3.1611/os/x86_64/repodata/repomd.xml: [Errno 14] HTTP Error 404 - Not Found
Error: yum install failed

Well apparently http://vault.centos.org/7.3.1611/os/x86 ... repomd.xml: [Errno 14] HTTP Error 404 - Not Found

and the correct one is i think
http://vault.centos.org/7.3.1611/os/Sou ... repomd.xml

Any help? Is there a way to skip this for now

Re: CentOS 7 Install issue

Posted: Thu Sep 14, 2017 9:26 am
by highrulez
have the same issue, did you resolve it?

Re: CentOS 7 Install issue

Posted: Thu Sep 14, 2017 9:49 am
by anton_good
Also confirm this issue.
Any suggestions how to resolve?


centos 7.3:

Code: Select all

failure: repodata/repomd.xml from C7.3.1611-base: [Errno 256] No more mirrors to try.
http://vault.centos.org/7.3.1611/os/x86_64/repodata/repomd.xml: [Errno 14] HTTP Error 404 - Not Found
Error: yum install failed

Re: CentOS 7 Install issue

Posted: Thu Sep 14, 2017 11:12 am
by pipoy
highrulez wrote:have the same issue, did you resolve it?
Sorry not yet


I guess this is not a vestacp issue but more of a repo issue in centos7
100% still working with centos6

Last night this was working but today this happened.

Maybe we can skip the this by altering the install script. I just dont know how.

Re: CentOS 7 Install issue

Posted: Thu Sep 14, 2017 2:42 pm
by nirmani
Looks like CentOS 7.4 update cannot run VestaCP installer.

Re: CentOS 7 Install issue

Posted: Thu Sep 14, 2017 5:57 pm
by nirmani
There is a workaround though this doesn't address the root cause.

Edit /etc/yum.repos.d/CentOS-Vault.repo
Find all repos for C7.3.1611 and append following;

Code: Select all

skip_if_unavailable = 1
keepcache = 0
This allows the install script to run.

Re: CentOS 7 Install issue

Posted: Fri Sep 15, 2017 12:43 am
by v123shine
Today I got the same issue :(

Re: CentOS 7 Install issue

Posted: Fri Sep 15, 2017 12:51 am
by pipoy
This is a problem with centos 7.4 that just recently released.

removing repos for 7.3.1611 in /etc/yum.repos.d/CentOS-Vault.repo did the trick for me as nirmani suggested.

Re: CentOS 7 Install issue

Posted: Fri Sep 15, 2017 1:09 am
by v123shine
pipoy wrote:This is a problem with centos 7.4 that just recently released.

removing repos for 7.3.1611 in /etc/yum.repos.d/CentOS-Vault.repo did the trick for me as nirmani suggested.
After remove repos for 7.3.1611 in /etc/yum.repos.d/CentOS-Vault.repo ---- so how to continue the installation???
Can you give to me some instruction, please!

Re: CentOS 7 Install issue

Posted: Fri Sep 15, 2017 1:11 am
by pipoy
I made fresh install with fresh centos 7.4.

What happens if you tried to run the install script again?