Page 1 of 1

Centos Install Failed :(

Posted: Tue Apr 28, 2020 12:16 am
by Zerander
One of the configured repositories failed (CentOS-7.7.1908 - Base),
and yum doesn't have enough cached data to continue. At this point the only
safe thing yum can do is fail. There are a few ways to work "fix" this:

1. Contact the upstream for the repository and get them to fix the problem.

2. Reconfigure the baseurl/etc. for the repository, to point to a working
upstream. This is most often useful if you are using a newer
distribution release than is supported by the repository (and the
packages for the previous distribution release still work).

3. Run the command with the repository temporarily disabled
yum --disablerepo=C7.7.1908-base ...

4. Disable the repository permanently, so yum won't use it by default. Yum
will then just ignore the repository until you permanently enable it
again or use --enablerepo for temporary usage:

yum-config-manager --disable C7.7.1908-base
or
subscription-manager repos --disable=C7.7.1908-base

5. Configure the failing repository to be skipped, if it is unavailable.
Note that yum will try to contact the repo. when it runs most commands,
so will have to try and fail each time (and thus. yum will be be much
slower). If it is a very temporary problem though, this is often a nice
compromise:

yum-config-manager --save --setopt=C7.7.1908-base.skip_if_unavailable=true

failure: repodata/repomd.xml from C7.7.1908-base: [Errno 256] No more mirrors to try.
http://vault.centos.org/7.7.1908/os/x86 ... repomd.xml: [Errno 14] HTTP Error 404 - Not Found
Error: yum install failed

Re: Centos Install Failed :(

Posted: Tue Apr 28, 2020 11:36 am
by karom43
I have the same error too. Bunch of 404s and a fail. If you're using a standalone server, try with Ubuntu. Hopefully their repo links are not 404.

Re: Centos Install Failed :(

Posted: Tue Apr 28, 2020 11:46 am
by boxygen
@zerander I just succesfully finished installing vesta on Centos 7.7

you need to edit /etc/yum.repos.d/CentOS-Vault.repo

and find and replace $basearch with Source from the line C7.3.1611 onwards in all lines till end of file.

viewtopic.php?f=10&t=15264&start=10 this discussion may also help you.

Re: Centos Install Failed :(

Posted: Tue Apr 28, 2020 7:36 pm
by Zerander
I'm not sure how to do that. Hopefully a fix will come.

Re: Centos Install Failed :(

Posted: Wed Apr 29, 2020 2:31 am
by Zerander
maybe running this would work. I have to install this to 30 servers at a time.

yum install yum-utils
yum-config-manager --save --setopt=C7.7.1908-base.skip_if_unavailable=true
yum-config-manager --save --setopt=C7.7.1908-updates.skip_if_unavailable=true

Re: Centos Install Failed :(

Posted: Thu Sep 03, 2020 4:39 am
by NoraHensl
boxygen wrote:
Tue Apr 28, 2020 11:46 am
@zerander I just succesfully finished installing vesta on Centos 7.7

you need to edit /etc/yum.repos.d/CentOS-Vault.repo

and find and replace $basearch with Source from the line C7.3.1611 onwards in all lines till end of file.

viewtopic.php?f=10&t=15264&start=10 this discussion may also help you.
I had the same problem and your advice helped. Thanks a lot!

Re: Centos Install Failed :(

Posted: Thu Sep 03, 2020 8:49 am
by Dweller
Worked out for me too! Many thanks!