Page 1 of 1

Multiple domains

Posted: Sat Nov 16, 2013 2:38 pm
by nccdebug
Dear all I’ve been trying to install a control panel with Vesta and be able to manage different domains for my clients website in a single DigitalOcean droplet.

I followed all steps in this article, but its not working... something is missing...

https://www.digitalocean.com/community/ ... ud-servers

Re: Multiple domains

Posted: Sat Nov 16, 2013 6:02 pm
by Graham
You might get more answers if you describe the problems you're having.

Re: Multiple domains

Posted: Sat Nov 16, 2013 7:24 pm
by nccdebug
sorry... i have an issue hosting multiple domains in vestcp... its similar to the following; (I quoted from another user having same issue)

These are the steps I’ve been following but still having some trouble working it out!

1. Created arsenbenda.com domain on my Vesta panel under admin web with DNS support:
[https://drive.google.com/file/d/0BxgnbU ... sp=sharing]

2. Created the DNS records in the DO DNS:
A ns1.arsenbenda.com. 198.199.120.125
A ns2.arsenbenda.com. 141.0.170.89
A ns3.arsenbenda.com. 198.199.95.114
NS ns1.arsenbenda.com.
NS ns2.arsenbenda.com.
NS ns3.arsenbenda.com.
[https://drive.google.com/file/d/0BxgnbU ... sp=sharing]

3. Logged on my registar and changed the names servers
ns1 -> 198.199.120.125
ns2 -> 141.0.170.89
ns3 -> 198.199.95.114

4. Within vesta panel inside user account settings set default name servers to ns1.arsenbenda.com, ns2.arsenbenda.com, ns3.arsenbenda.com
[https://drive.google.com/file/d/0BxgnbU ... sp=sharing]

Now for the other domains:

5. Modified name servers on second damain to:
ns1.arsenbenda.com, ns2.arsenbenda.com

6. Inside vesta panel added domain with DNS support check mark selected.
Modified NS and A records as on “Point 2.”
[https://drive.google.com/file/d/0BxgnbU ... sp=sharing]

7. inside user account settings set default name servers to ns1.arsenbenda.com, ns2.arsenbenda.com, ns3.arsenbenda.com

After all this work I get
“No name servers found for arsenbenda.com.” for second domain as well!

What did I do wrong?

Re: Multiple domains

Posted: Sun Nov 17, 2013 10:13 am
by skid
If you want to manage DNS in vesta then you don't need DO DNS manager at all.
IP address for child name servers should be your DO instance IP address.

Domain registrar (i.e goddady or someone else )
1. Create ns1/ns2 record and point them to instance ip address
2. Change name servers to ns1.site.com and ns2.site.com

Vesta control panel
1. Add domain site.com
2. Edit dns domain site.com -> select child-ns template -> Save
3. Set ns1.site.com and ns2.site.com as default name servers

That's all. You can now add as many domains as you want on ns1.site.com/ns2.site.com

Re: Multiple domains

Posted: Tue Nov 19, 2013 7:32 am
by nccdebug
it works great. thank you indeed

Re: Multiple domains

Posted: Mon Nov 25, 2013 4:55 pm
by nccdebug
Hi Skid,

what if i want to use vanity name servers... i have these DO IP as glue records on godaddy

what to do next?

ns1 -> 198.199.120.125
ns2 -> 141.0.170.89
ns3 -> 198.199.95.114

thank you

Re: Multiple domains

Posted: Mon Nov 25, 2013 5:58 pm
by skid
If you go with vanity setup, then point ns records to your instance ip address. And two records are enough for that.
ns1 -> xxx.xxx.xxx.xxx
ns2 -> xxx.xxx.xxx.xxx

where xxx.xxx.xxx.xxx is your ip.

Then change name servers to ns1.your-site.com and ns2.your-site.com and proceed with the vesta part:

1. Add domain your-site.com
2. Edit dns domain your-site.com -> select child-ns template -> Save
3. Set ns1.your-site.com and ns2.your-site.com as default name servers