Mail is sent but not received.

Questions regarding the Mail Server
Dovecot, Exim, RoundCube
marc
Posts: 7
Joined: Fri Jul 28, 2017 2:53 pm

Re: Mail is sent but not received.

Postby marc » Tue Aug 15, 2017 4:13 pm

jpvesta wrote:Ok so after investigating I found that my set up was all correct but on my VPS provider side they had port blocks on their end which I cannot see. They opened the SMTP ports and mail started to flow.

This has taken me a month of rebuilding and researching and questioning my myself even thinking screw it I'll just pay for a mail server. Now everything is working for me, hope the original poster has figured his issue out too if not maybe his VPS provider might have ports blocked too.



Wicht ports?

25,465,587,2525

marc
Posts: 7
Joined: Fri Jul 28, 2017 2:53 pm

Re: Mail is sent but not received.

Postby marc » Tue Aug 15, 2017 4:16 pm

jpvesta wrote:Ok so after investigating I found that my set up was all correct but on my VPS provider side they had port blocks on their end which I cannot see. They opened the SMTP ports and mail started to flow.

This has taken me a month of rebuilding and researching and questioning my myself even thinking screw it I'll just pay for a mail server. Now everything is working for me, hope the original poster has figured his issue out too if not maybe his VPS provider might have ports blocked too.



In this link check open ports in your ip hosting.

http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/

I have 25, 465, 587 open and i have the same problem.

jpvesta
Posts: 4
Joined: Thu Aug 10, 2017 5:14 am

Re: Mail is sent but not received.

Postby jpvesta » Wed Aug 16, 2017 5:43 am

marc wrote:
jpvesta wrote:Ok so after investigating I found that my set up was all correct but on my VPS provider side they had port blocks on their end which I cannot see. They opened the SMTP ports and mail started to flow.

This has taken me a month of rebuilding and researching and questioning my myself even thinking screw it I'll just pay for a mail server. Now everything is working for me, hope the original poster has figured his issue out too if not maybe his VPS provider might have ports blocked too.



In this link check open ports in your ip hosting.

http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/

I have 25, 465, 587 open and i have the same problem.



My VPS provider had Port 25 blocked incoming traffic on their network. That is why I can see my ports open but mail not coming in.

2 things that helped me resolve my issue:
https://www.mail-tester.com/
and
https://testconnectivity.microsoft.com/

Mail tester got me the answers i needed to send messages
And Microsoft test connectivity told me where my mail was trying to go and is it was successful or not and why it was not

It told me could not reach mail.domain.com because domain.com rejected traffic on SMTP port 25, thus made me think ok my port 25 is open on my VPS so whats between my VPS and the world, my VPS provider, so i live chatted with them and 2min later they told me try send a mail and it worked.

My advise if you have played around with your settings, start from scratch, note down all your steps down on notepad and make sure you load vesta on debian or whatever as minimal.

Vetsta would be mostly pre-configured so no need to mess with the settings, just get it working one step at a time and note ALL your movements and changes.

Nancy
Posts: 2
Joined: Wed Aug 16, 2017 8:10 am

Re: Mail is sent but not received.

Postby Nancy » Wed Aug 16, 2017 8:15 am


Nancy
Posts: 2
Joined: Wed Aug 16, 2017 8:10 am

Re: Mail is sent but not received.

Postby Nancy » Wed Aug 16, 2017 8:22 am

yes this is the exact solution..thanks..

regards
Nancy
worked @vbuycars, providing Cash For Cars

marc
Posts: 7
Joined: Fri Jul 28, 2017 2:53 pm

Re: Mail is sent but not received.

Postby marc » Thu Aug 17, 2017 3:15 pm

Im not sure, my error in connectivity is:

The POP test failed.
Additional Details
Elapsed Time: 968 ms.
Test Steps
Attempting to resolve the host name XXXXXX in DNS.
The host name resolved successfully.

Additional Details
Testing TCP port 995 on host XXXXX to ensure it's listening and open.
The port was opened successfully.

Additional Details
Testing the SSL certificate to make sure it's valid.
The SSL certificate failed one or more certificate validation checks.

Additional Details

Test Steps






jpvesta wrote:
marc wrote:
jpvesta wrote:Ok so after investigating I found that my set up was all correct but on my VPS provider side they had port blocks on their end which I cannot see. They opened the SMTP ports and mail started to flow.

This has taken me a month of rebuilding and researching and questioning my myself even thinking screw it I'll just pay for a mail server. Now everything is working for me, hope the original poster has figured his issue out too if not maybe his VPS provider might have ports blocked too.



In this link check open ports in your ip hosting.

http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/

I have 25, 465, 587 open and i have the same problem.



My VPS provider had Port 25 blocked incoming traffic on their network. That is why I can see my ports open but mail not coming in.

2 things that helped me resolve my issue:
https://www.mail-tester.com/
and
https://testconnectivity.microsoft.com/

Mail tester got me the answers i needed to send messages
And Microsoft test connectivity told me where my mail was trying to go and is it was successful or not and why it was not

It told me could not reach mail.domain.com because domain.com rejected traffic on SMTP port 25, thus made me think ok my port 25 is open on my VPS so whats between my VPS and the world, my VPS provider, so i live chatted with them and 2min later they told me try send a mail and it worked.

My advise if you have played around with your settings, start from scratch, note down all your steps down on notepad and make sure you load vesta on debian or whatever as minimal.

Vetsta would be mostly pre-configured so no need to mess with the settings, just get it working one step at a time and note ALL your movements and changes.


Return to “Mail Server”



Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 3 guests