Page 7 of 9

Re: Problem after upgrade to exim-4.94-1.el7 on CentOS 7

Posted: Sun Jun 28, 2020 3:39 pm
by tjebbeke
I updated the config file to fix the receiving mail problems:
Change: https://github.com/madeITBelgium/vesta/ ... b8516bc78b

Config file: https://github.com/madeITBelgium/vesta/ ... /exim.conf

Re: Problem after upgrade to exim-4.94-1.el7 on CentOS 7

Posted: Mon Jun 29, 2020 8:13 am
by xlegends
Thx

why are we commenting out on all these new config suggestions? Is it because you dont use them or do they need to be commented out?

#SPAMASSASSIN = yes
#SPAM_SCORE = 50
#CLAMD = yes

Re: Problem after upgrade to exim-4.94-1.el7 on CentOS 7

Posted: Mon Jun 29, 2020 12:38 pm
by edica
Remove the comment if you have spamassassin or clamav installed.

xlegends wrote:
Mon Jun 29, 2020 8:13 am
Thx

why are we commenting out on all these new config suggestions? Is it because you dont use them or do they need to be commented out?

#SPAMASSASSIN = yes
#SPAM_SCORE = 50
#CLAMD = yes

Re: Problem after upgrade to exim-4.94-1.el7 on CentOS 7

Posted: Tue Jun 30, 2020 11:31 am
by compiz
tjebbeke wrote:
Sun Jun 28, 2020 3:39 pm
I updated the config file to fix the receiving mail problems:
Change: https://github.com/madeITBelgium/vesta/ ... b8516bc78b

Config file: https://github.com/madeITBelgium/vesta/ ... /exim.conf
Thank you!
It works in my server so far!
If you want I can share my conf with rspamd

Re: Problem after upgrade to exim-4.94-1.el7 on CentOS 7

Posted: Wed Jul 01, 2020 10:45 am
by systron
Although th local mails are going well, but few remote mails are not being delivered with these error message:
SMTP error from the remote mail server after RCPT TO:: 550 Access denied - Invalid HELO name (See RFC5321 4.1.1.1)
@tjebbeke Can you zero in on the issue? kindly please look
tjebbeke wrote:
Sun Jun 28, 2020 3:39 pm
I updated the config file to fix the receiving mail problems:
Change: https://github.com/madeITBelgium/vesta/ ... b8516bc78b

Config file: https://github.com/madeITBelgium/vesta/ ... /exim.conf

Re: Problem after upgrade to exim-4.94-1.el7 on CentOS 7

Posted: Wed Jul 01, 2020 11:11 am
by systron
My issue resolved changed the helo_data = <my top level domain>

It worked.

systron wrote:
Wed Jul 01, 2020 10:45 am
Although th local mails are going well, but few remote mails are not being delivered with these error message:
SMTP error from the remote mail server after RCPT TO:: 550 Access denied - Invalid HELO name (See RFC5321 4.1.1.1)
@tjebbeke Can you zero in on the issue? kindly please look
tjebbeke wrote:
Sun Jun 28, 2020 3:39 pm
I updated the config file to fix the receiving mail problems:
Change: https://github.com/madeITBelgium/vesta/ ... b8516bc78b

Config file: https://github.com/madeITBelgium/vesta/ ... /exim.conf

Re: Problem after upgrade to exim-4.94-1.el7 on CentOS 7

Posted: Thu Jul 02, 2020 10:22 am
by peters
Thank you for fixing, it seems to work on the first spot, but the DKIM signing is not working and did someone check the autoreply?

Re: Problem after upgrade to exim-4.94-1.el7 on CentOS 7

Posted: Thu Jul 02, 2020 10:43 am
by lookout
tjebbeke wrote:
Sun Jun 28, 2020 3:39 pm
I updated the config file to fix the receiving mail problems:
Change: https://github.com/madeITBelgium/vesta/ ... b8516bc78b

Config file: https://github.com/madeITBelgium/vesta/ ... /exim.conf
The error I got: vestacp smtp error 451

It worked out for me. Thank you so much.

Re: Problem after upgrade to exim-4.94-1.el7 on CentOS 7

Posted: Sat Jul 04, 2020 6:46 am
by compiz
Exim for me today crashed without error log and couldn't start the service so i've reverted to my old exim.conf and rolled back to 4.93

After more searching i've found this in logs

non-existent configuration file(s): /etc/exim/exim.conf
1jrbvJ-0000DA-6R <= root@mydomain.eu U=root P=local S=564
1jrbvJ-0000DA-6R Tainted filename for search: '/etc/exim/domains/mydomain.eu/aliases'
1jrbvJ-0000DA-6R == root@mydomain.eu R=aliases defer (-1): failed to expand "${extract{1}{:}{${lookup{$local_part@$domain}lsearch{/etc/exim/domains/$domain/aliases}}}}": NULL

Re: Problem after upgrade to exim-4.94-1.el7 on CentOS 7

Posted: Mon Jul 06, 2020 11:38 am
by Mos
It was fixed by updating exim config to :

https://github.com/madeITBelgium/vesta/ ... /exim.conf

then applying

viewtopic.php?t=15262#p63585