Page 1 of 1

[SOLVED] Error: LetsEncrypt account registration 400

Posted: Fri Oct 14, 2016 10:35 am
by Felix
Heya guys,

I tried today to get a new Letsencrypt certificate for a new domain using the command line tool v-add-letsencrypt-domain. The command:

Code: Select all

v-add-letsencrypt-domain [user] [domain]
produced the error:

Code: Select all

Error: LetsEncrypt account registration 400
After some research I found this thread which provides some more detail of the error. Then I found this and this thread, but they're in a language a lot of people don't understand. So here is the solution to the problem:

You need to change something in file v-add-letsencrypt-user. In line 44 change

Code: Select all

agreement='https://letsencrypt.org/documents/LE-SA-v1.0.1-July-27-2015.pdf'
to

Code: Select all

agreement='https://letsencrypt.org/documents/LE-SA-v1.1.1-August-1-2016.pdf'
A small note to the developers of VESTA. Solving this problem would have been much easier if the code could also parse and output the "details" part, apart from "status", in Letsenrypt's server response.

Re: [SOLVED] Error: LetsEncrypt account registration 400

Posted: Sun Nov 27, 2016 8:40 am
by moh3n
it didn't work for me
i'm using v0.9.8-17
in my /usr/local/vesta/bin/v-add-letsencrypt-user file i changed this line (line 44):

Code: Select all

agreement=$(curl -s -I "$api/terms" |grep Location |cut -f 2 -d \ |tr -d '\r\n')
to this:

Code: Select all

agreement='https://letsencrypt.org/documents/LE-SA-v1.1.1-August-1-2016.pdf'
but again i got the error :

Code: Select all

Error: LetsEncrypt account registration 400

Re: [SOLVED] Error: LetsEncrypt account registration 400

Posted: Sun Nov 27, 2016 12:51 pm
by penta
You're missing xxd.

On CentOS, just:

yum install vim-common

Re: [SOLVED] Error: LetsEncrypt account registration 400

Posted: Thu Dec 01, 2016 12:32 am
by SS88
moh3n wrote:it didn't work for me
i'm using v0.9.8-17
in my /usr/local/vesta/bin/v-add-letsencrypt-user file i changed this line (line 44):

Code: Select all

agreement=$(curl -s -I "$api/terms" |grep Location |cut -f 2 -d \ |tr -d '\r\n')
to this:

Code: Select all

agreement='https://letsencrypt.org/documents/LE-SA-v1.1.1-August-1-2016.pdf'
but again i got the error :

Code: Select all

Error: LetsEncrypt account registration 400
Undo your modifications because what you changed is the fix from a previous bug. Penta has the right fix but what you just "fixed" will only make you see this error in future.

Re: [SOLVED] Error: LetsEncrypt account registration 400

Posted: Fri Dec 02, 2016 5:00 pm
by moh3n
thanks its working like a charm :)

Re: [SOLVED] Error: LetsEncrypt account registration 400

Posted: Mon Dec 19, 2016 12:02 pm
by mestresan
pkey: Invalid format "perm" for -inform
pkey: Use -help for summary.
Error: LetsEncrypt account registration 400

Re: [SOLVED] Error: LetsEncrypt account registration 400

Posted: Tue Jan 10, 2017 6:15 pm
by paunescumihai
I have this problem also, please help!

[root@test-server bin]# ./v-add-letsencrypt-user exclusivest my-real-email@gmail.com
Error: LetsEncrypt account registration 400
[root@test-server bin]#


I have already vim installed..
I tried putting:

curl -I https://acme-v01.api.letsencrypt.org/terms 2>/dev/null | grep "Location:"

this on v-add-letsencrypt-user

Location: https://letsencrypt.org/documents/LE-SA ... 1-2016.pdf

#agreement=$(curl -s -I "$api/terms" |grep Location |cut -f 2 -d \ |tr -d '\r\n')
agreement='https://letsencrypt.org/documents/LE-SA ... 1-2016.pdf'


but still i have the same error..


Edit 1:
Other domains are working, just checked and i they work spotless...
Edit 2:
/usr/local/vesta/bin/v-add-letsencrypt-domain exclusivest real-domain.tld www.real-domain.tld no
Error: LetsEncrypt account registration 400
Same error...
Domain works, but without https... other domains on same server work perfectly, i used certbot to generate on same server one ssl for the same domain and it worked, (i deleted that ssl).

If this cannot be done via web interface, how do i generate the ssl manualy and put it in vestacp (to set it and forget it, to automaticaly renew)

Re: [SOLVED] Error: LetsEncrypt account registration 400

Posted: Wed Aug 09, 2017 1:45 am
by noogen
mestresan wrote:pkey: Invalid format "perm" for -inform
pkey: Use -help for summary.
Error: LetsEncrypt account registration 400
Just adding this bug link here to help anyone got from googling for the account registration 400 with perm issue: https://github.com/serghey-rodin/vesta/issues/1253